Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

31 procent bezorg-sushi bevat te veel bacteriën


Op bijna een derde van de sushi van bezorgrestaurants zitten te veel bacteriën. Dit blijkt onderzoek van de Consumentenbond, waarbij 160 sushi-monsters werden onderzocht. De meeste van de aangetroffen bacteriën duiden op een slechte hygiëne bij de ...
Lees verder »

NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.
Lees verder »

'Terugroepen eierproducten onnodig'


Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek ...
Lees verder »

NVWA breidt lijst met eicodes uit


De NVWA heeft de lijst met eicodes uitgebreid: er zijn 17 codes bijgekomen. Eieren met deze codes hebben mogelijk een fipronilgehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt ...
Lees verder »

Langer leven dankzij koffie?


"Koffie drinken vergroot de kans op een lang leven”, zo kopte de Volkskrant deze week. Eén kop koffie levert al gezondheidswinst op. En bij drie koppen is de winst optimaal. De krant baseert zich op 2 grote onderzoeken gepubliceerd in het vakblad ...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten